lördag 5 juli 2014

Nattfiske i Juni

Nattfiske i Juni

Juni har i förhållandevis varit en trög men rolig månad,, jag har sett monster öringar jaga på grunt vatten nattetid, och man har bränt ett par rejäla, men också lyckats landa en och annan fin.
Månaden bjöd på fint nattfiske, speciellt under de mörkaste timmarna.
Ytskrapare, Zonker och Maskflugor funkar kanon just nu, ett måste i "natt flugasken"!
Ett inlägg om mina flugor som jag använder nu kommer i dagarna.

"Flopp" Havsöring som ville spexa till fotot lite!

Under Juni så har fisket varit lite av ett mysterium, fisket har till och från varit bra och fisken har för det mesta alltid funnits på de platser man gett en chans. Tyvärr har de varit extremt luriga vissa nätter då de ratat precis alla flugor och tekniker man bjudit på, de går upp och vakar 2m ifrån en och nästan hånflinar åt en. Detta fenomen har vi stött på ett antal gånger, oftast på ett och samma ställe där de visat sig vara extremt tröga trots mycket fisk i farten!
Man har ju inte precis gått lottlös alla de dagarna men ibland så har man det, med enbart ett par missade hugg.En del skadad fisk har kommit upp, nät/skarv-skador och många med lus!
Jag skall försöka ta lite bilder på lusen när jag får chansen,
lusen är en parasit som skadar och tillslut dödar laxfiskar.

Ser ut som att skarven vart på denna öring.
Något som jag märkt är att ca 8-9 av 10 öringar som man landar har börjat få lekfärg redan. De jag pratat med säger att detta brukar inte hända förräns i mitten/slutet av Juli. En teori är den milda vintern som var, vilket gav öringarna en chans att vandra ut från åarna tidigare och nu har de varit i havet ett bra tag och deras instinkt säger till de att ändra färg.
Kanske vandrar de uppåt i åarna tidigare i år?

Havsöring börjar klä in sig i lekdräkt. (48cm)

Fina fiskar har luftats och även ett nytt PB för mig vilket är otroligt skönt och skoj. Jag lär mig mer och mer för varje pass, men märker redan nu att fullärd det blir man aldrig då havsöringsfisket stundtals kan vara ett rent mysterium, trots att förhållande är "perfekta" och stim med öring är på plats så ratar de som sagt allt...

Nytt PB på fluga, 51cm 1420g.

Ikväll är det dags att sticka ut igen, i jakten på att landa fisk nummer 100 på flugspö.
Jag ligger på 98 landade fiskar, säkert 500 tappade men skam den som ger sig!
Skitfiske!

Mvh, Michael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar